Birgitta Birath | Om Birgitta Birath
15616
page,page-id-15616,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive
 
Hej, jag är Birgitta!

Jag är lågstadie- och speciallärare sedan 1970. I mitt arbete med elever med läs- och skrivsvårigheter har jag sökt många olika sätt att diagnostisera och behandla problemen. Jag har arbetat dels med kinesiologi, dels med analys av handavtryck. Avtrycken av händerna har i många fall gjort det möjligt att följa utvecklingen. Efter övningar med utgångspunkt från kinesiologin har ibland dramatiska förändringar ägt rum.

Metoden går ut på att man tar ett handavtryck och noterar alla detaljer i övrigt, såsom hudkvalitet, naglar, tummens och andra fingrars flexibilitet, eventuella avvikelser i längd och lutning m.m. Alla detaljer tolkas efter den modell, som The Cheirological Society lär ut. Metoden är ett utomordentligt redskap för självkännedom och ett hjälpmedel för att förstå andra. Lärare, läkare, psykologer och terapeuter kan på ett snabbt sätt identifiera problem. Handanalysen kan vara till stor hjälp vid yrkesval, eftersom handen visar intresse och anlag.

The Cheirological Society bildades i England 1889, 1958 tillförde Shifu Terrence Dukes den kinesiska-buddhistiska analysmetoden efter studier i Japan, Tibet, Thailand, Korea och Ceylon.

Kontakta Mig
image1
image